31/3/12

5 μαθητές με κάνναβη στη Μυτιλήνη


Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα, συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, σε συνεργασία με άνδρες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πέντε  μαθητές λυκείου, ηλικίας 17 έως 18 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο αγόρια, ηλικίας 19 και 27 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο  γυναικών, ηλικίας 19 και 25 ετών, για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι πέντε μαθητές, σε ημερήσια μαθητική εκδρομή Ενιαίου Λυκείου της πόλης της Μυτιλήνης, κατείχαν από κοινού δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (8,6) γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι μαθητές, το προηγούμενο βράδυ, είχαν προμηθευθεί ποσότητα κάνναβης από 19χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, στη πόλη της Μυτιλήνης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη 27χρονος , ο οποίος φέρεται να είχε προμηθεύσει τις ναρκωτικές ουσίες στον 19χρονο .
Παράλληλα, από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, οι μαθητές είχαν προμηθευτεί την 28-03-2012 ποσότητα κάνναβης και από 19χρονη , η οποία την είχε αγοράσει από 25χρονη .
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.