9/3/12

Στο κατηχητικό έκρυβε τα πάθη του


    Από: Makeleio.gr 

arximandritis-menidi2
O αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ρενέσης είναι ο ιερωμένος που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ασελγούσε σε τρείς νεαρούς εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος με διανοητικά προβλήματα.
Την άποψη μας για τέτοια ζητήματα την έχουμε εκφράσει εδώ και χρόνια. Κανένας οίκτος. No mercy. Ειδικά για ρασοφόρους που φέρεται να εκμεταλλεύονται ανήλικα παιδιά. Και επίσης κανένας οίκτος για τους προισταμένους τους. Και ταγός του ήταν ο νέος Μητροπολίτης Ιλίου και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας. Δεν ήξερε δεν ρώταγε ο Άγιος Πατέρας;

Θα περιμένουμε την απόφαση του εισαγγελέα. Και του ανακριτή. Ο αρχιμανδρίτης μέχρι να δικαστεί είναι αθώος. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως εμείς δεν μπορούμε να μην ταυτοποιήσουμε την ιεροσύνη του. Οι ανώτατοι κληρικοί έχουν όνομα. Είναι όχι απλώς δημόσιοι αλλά θείοι λειτουργοί. Και θα τύχουν της μεταχείρισης που τους αξίζει.
Πάντως στη ενορία του το θέμα αντιμετωπίστηκε από τον τοπικό τύπο με υποψίες και σχετικά ευμενή μεταχείριση προς το πρόσωπο του, όταν πριν την σύλληψη είχε γίνει στόχος άλλης καταγγελίας.