10/3/12

Η μαφία των δουλεμπόρων

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν το πρωί της 8-3-2012, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν ηλικίας 29 και 22 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν επτά (7) Αφγανικής καταγωγής μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναζητείται ένα (1) επιπλέον μέλος, Αλγερινής καταγωγής, του κυκλώματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. λαθρομετανάστες, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, συντονίζει και επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως αφγανικής καταγωγής σε χώρες της Ε.Ε. έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαίνεται από 1.500 έως 3.000 ευρώ το άτομο.
Ο 22χρονος συλληφθείς δραστηριοποιείτο ως μέλος της οργάνωσης, παρέχοντας κατάλυμα στους μετανάστες για ολιγοήμερη διαμονή, έως ότου το κύκλωμα πραγματοποιήσει τη μεταφορά τους. Είχε επίσης, το ρόλο του εισπράκτορα της χρηματικής αμοιβής, μεριμνούσε για τον εφοδιασμό τους με τα διαβατήρια και τις κάρτες επιβίβασης και συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου. Ο συνεργός τους που αναζητείται, ήταν ο πλαστογράφος που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση, μετά από σχετική παραγγελία του αρχηγού της, με πλαστά ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Έξι (6) πλαστά διαβατήρια Γαλλίας.
  • Ένα (1) πλαστό Δελτίο ταυτότητας Ιταλίας.
  • Έξι (6) κάρτες επιβίβασης.
  • Χρηματικό ποσό -4.070- ευρώ.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τα δύο συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι επτά αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .