15/3/12

Με όπλα στον Άγιο Κήρυκα

 


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ένας ημεδαπός και μία ημεδαπή, ηλικίας 26 και 47 ετών, και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχής.
Αρχικά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου ο 26χρονος   μαζί με την 47χρονη μητέρα του, όταν σε στοχευμένη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, φυσίγγια, μαχαίρια-σουγιάδες, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλεμμένων αντικειμένων όπως ηλεκτρολογικός- μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς και όργανα γυμναστικής και διάφορα εργαλεία.
Στην συνέχεια συνελήφθη ο 22χρονος Αλβανός στον Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου, όταν σε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σουγιάς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος ημεδαπός μαζί με τον 22χρονο Αλβανό και με άλλα δύο τουλάχιστον άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, οι οποίοι επιδίδονταν σε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και σε άλλες εγκαταστάσεις της περιοχής.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι διέπραξαν τις ακόλουθες διαρρήξεις:
 Κατά το χρονικό διάστημα από 19-10-2010 έως 20-10-2010, διέρρηξαν το σχολικό συγκρότημα (ΕΠΑΛ) στον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου και αφαίρεσαν μεγάλο όγκο ηλεκτρολογικού- μηχανολογικού εξοπλισμού συνολικής αξίας (98.840) ευρώ.
 Κατά το χρονικό διάστημα από 10-03-2011 έως 18-03-2011 στις Αλυκές Ζακύνθου, διέρρηξαν ξενοδοχείο, από το οποίο αφαίρεσαν όργανα γυμναστικής συνολικής αξίας (13.000) ευρώ.
 Κατά το χρονικό διάστημα από 14-03-2011 έως 15-03-2011 στα Πηγαδάκια Ζακύνθου διέρρηξαν εμπορική επιχείρηση, από την οποία αφαίρεσαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία συνολικής αξίας (23.670) ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξακρίβωση των στοιχείων και τον εντοπισμό των συνεργών των δραστών καθώς και την διερεύνηση διάπραξης και άλλων κλοπών- διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.
Τα ανευρεθέντα αντικείμενα τα οποία είναι προϊόντα κλοπών- διαρρήξεων, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.