17/3/12

Ρήμαξαν τη ΔΕΗ

Φωτο από τα κλοπιμαία


Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.
υπολογίζεται στις 80.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές καλωδίων της Δ.Ε.Η, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά σαράντα (40) περιπτώσεις κλοπής καλωδίων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Συνελήφθησαν, χθες (16-03-2012) το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας (1) 30χρονος ομοεθνής τους.
Ο 38χρονος μαζί με τον 30χρονο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε βάρος του 37χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες (16-03-2012) το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους κατέλαβαν τον 38χρονο και τον 30χρονο να έχουν προβεί στην πώληση καλωδίων της Δ.Ε.Η. στον 37χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.
Ο 38χρονος και ο 37χρονος συνελήφθησαν, ενώ ο 30χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Τα αφαιρεθέντα καλώδια τα μετέφεραν με όχημα ιδιοκτησίας του 30χρονου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 38χρονος μαζί με τον 30χρονο, τους τελευταίους δύο μήνες, είχαν διαπράξει συνολικά σαράντα (40) περιπτώσεις κλοπής καλωδίων, από αρδευτικούς οικίσκους, τους οποίους τροφοδοτεί η Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Η συνολική ζημία στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., από τη δράση της εγκληματικής ομάδας, υπολογίζεται στις 80.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.