3/3/12

Βρήκαν τον ληστή που "έπεσε" στη φρουρά του Καρατζαφέρη

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οι ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν από τρεις δράστες, την 26-07-2011 σε Tράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και την 01-07-2011 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για έναν 50χρονο, του οποίου το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, χρησιμοποιήθηκε ως όχημα διαφυγής των δραστών μετά την ληστεία στην Αταλάντη.
Ειδικότερα το μεσημέρι της 26-07-2011, ο 50χρονος μαζί με δύο ακόμη δράστες, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε Tράπεζα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και με την απειλή όπλων (οι δύο κρατούσαν kalashnikof και ο τρίτος πιστόλι), απέσπασαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (8.000,00) περίπου ευρώ, ενώ επίσης αφαίρεσαν από πελάτη της τράπεζας, που πραγματοποιούσε συναλλαγή, το χρηματικό ποσό των σαράντα (40) ευρώ.
Στη συνέχεια οι ένοπλοι δράστες επιβιβάσθηκαν στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 50χρονου και κινήθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.
 Οι ληστές ενεπλάκισαν και με τους αστυνομικούς φρουρούς του Γιώργου Καρατζαφέρη,

καθώς ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εκείνη την ώρα συμπτωματικά ένανε περιοδεία στην περιοχή.
Δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας που κινητοποιήθηκαν άμεσα τους εντόπισαν στο ύψος της Τραγάνας Φθιώτιδας και τους καταδίωξαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι ένοπλοι δράστες πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ακόμη και κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ σε αγροτική περιοχή της Τραγάνας οι δράστες πυροβόλησαν και πάλι κατά των αστυνομικών.
Στο σημείο αυτό οι δράστες εγκατέλειψαν ένα kalashnikof καθώς και ένα σακ βουαγιάζ, που περιείχε μία κουκούλα και ένα γάντι, ενώ επίσης βρέθηκε και ένας κάλυκας τα οποία κατασχέθηκαν και απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε και η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 01-07-2011 το βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.
Όπως προέκυψε και στην υπόθεση αυτή συμμετείχε ο 50χρονος, ο οποίος με δυο αγνώστους συνεργούς μπήκαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς υπαλλήλους και έναν αλλοδαπό πελάτη.
Στη συνέχεια, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ από το ταμείο και χτύπησαν έναν από τους υπάλληλους στο πρόσωπο, αφαιρώντας του ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου την 16-06-2011.
Σε βάρος του 50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και απείθεια, η οποία διαβιβάσθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή Λαμίας, ο οποίος κάλεσε τον 50χρονο για να απολογηθεί την 01-03-2012 και στην συνέχεια διέταξε την επιβολή περιοριστικών όρων, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζονται, για τον εντοπισμό, των αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, συνεργών του 50χρονου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.