30/3/12

Έπιασαν σωματέμπορους

Εξαρθρώθηκε  στην Αθήνα, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Ειδικότερα μετά από καταγγελία αλλοδαπής Ρουμανικής καταγωγής και διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν σαν καμαριέρες, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια με ψυχολογική βία και απειλές τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο των εισπράξεών τους.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε μεσημβρινές ώρες της 28-3-201 2 , σε διάφορες περιοχές της Αθήνας , εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί ( -3- υπήκοοι Ρουμανίας και -1- Αλβανίας) και μία (1) ημεδαπή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συρροή, της αρπαγής, της απειλής και της αντίστασης.
Επίσης διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερις (4) οίκους ανοχής, στους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν αλλοδαπές γυναίκες προκειμένου να εκδίδονται και συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα για τα αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.
Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων σαράντα (740) ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, είκοσι (20) άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τέσσερα (4), για καταδικαστικές αποφάσεις και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Η παθούσα αλλοδαπή φιλοξενείται σε ξενώνα του Ε.Κ.Κ.Α, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.