19/4/12

Η μεγάλη απόφαση

Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ Δικηγόρος - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
"Ανεξάρτητοι Έλληνες"

 Είναι κοινός τόπος ότι οι επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι από τις πλέον κρίσιμες για την πατρίδα μας. Θα κρίνουν την πορεία του ελληνικού έθνους στον σύγχρονο κόσμο. Γιατί είναι βέβαιο, ότι οι εκλογές θα διαμορφώσουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα, μία αφετηρία μετεξέλιξης του πολιτικού «γίγνεσθαι».
Είναι ιστορικό δεδομένο, ότι η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ήταν αποτέλεσμα κυρίως εξωτερικών παρεμβάσεων που πέτυχαν να δημιουργήσουν πανίσχυρα και αλληλοεξαρτώμενα πολιτικά και οικονομικά «τζάκια». Στην Ελλάδα, αφήνοντας στο περιθώριο την υποκρισία και τις στείρες ιδεοληψίες, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κυριαρχεί μία πολιτική και οικονομική ολιγαρχία. Κυριαρχούν σε αμφότερα τα μεγάλα κόμματα συγκεκριμένες οικογένειες - «βαρονίες» και στην οικονομία συγκεκριμένα οικογενειακά μονοπώλια. Οποιαδήποτε πολιτική ή οικονομική δραστηριότητα έχει επίκεντρο τις συγκεκριμένες «κάστες» ανθρώπων. Για να επιβιώσεις πολιτικά, για να αναπτυχθείς οικονομικά, πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους. Αν κοντραριστείς, αργά ή γρήγορα θα περιθωριοποιηθείς.

Δείτε ενδεικτικά ποιοί ελέγχουν τις τράπεζες, τις κατασκευαστικές εταιρείες δημοσίων έργων, τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέχρι πρόσφατα έλεγχαν απόλυτα και τον αθλητισμό, μέσω των μεγάλων ΠΑΕ ή ΚΑΕ.
Όλες αυτές τις τελευταίες δεκαετίες οι έννοιες της «Δημοκρατίας», «Λαϊκής Κυριαρχίας», «Ισονομίας», «Αξιοκρατίας», αλλά ακόμη και του «Πατριωτισμού» απώλεσαν την ουσία τους, παραμένοντας απλά πολιτικά συνθήματα.

 Και ο ελληνικός λαός ποιά ευθύνη έχει; Την απάντηση την δίνει ο Ισοκράτης: «Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν», το ήθος όλων των πολιτών γίνεται όμοιο με το ήθος των κυβερνώντων.

 Όλα αυτά τα χρόνια πέτυχαν, με την εξαχρείωση της Παιδείας, να δημιουργήσουν έναν πολίτη ημιμαθή, με «τον άρτο και τα θεάματα» έναν πολίτη ρηχό, «ραγιά» και «δήθεν», με τον εκφυλισμό της δημόσιας ζωής έναν πολίτη συνένοχο!
Επειδή η ελληνική πολιτική και οικονομική ηγεσία είναι ξενοκίνητη και υπόδουλη -από την υποστήριξη αλλότριων συμφερόντων αντλεί την ισχύ της- μετέδωσαν στον ελληνικό λαό τον «ιό» της μειονεξίας έναντι των ξένων, της ηττοπάθειας. Όταν ο λαός «σηκώνει ανάστημα» επιχειρούν να τον καθυποτάξουν, εκφοβίζοντάς τον. Όπως τώρα. Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο διαλαλεί: «Πρέπει να υποκύψουμε στις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ, αλλιώς θα έρθει μεγάλη φτώχεια!».

Αιδώς αχρείοι! Η μεγάλη φτώχεια είναι εδώ! Την βιώνουμε καθημερινά. Η μελαγχολία και η απελπισία είναι μέσα στα σπίτια μας.

 Υπεύθυνοι είσαστε εσείς, που τα ξεπουλήσατε όλα, υπηρέτες των δικών σας και των ξένων συμφερόντων! Εσείς, που παραχωρήσατε την εθνική και οικονομική ανεξαρτησία! Εσείς, που κάνετε ό,τι σας λένε χωρίς να σκέφτεστε το γιατί και το αν μας συμφέρει! ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΚΡΑΙΠΑΛΗ», ΕΝΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΠΑΛΗ!

 Σ' αυτές τις κρίσιμες εκλογές αναμετρώνται οι δυνάμεις της «πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας» με τις δυνάμεις του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας. Η μάχη θα δοθεί μεταξύ των «προσκυνημένων φιλόφραγκων» και των Υπερήφανων Ελλήνων. Μεταξύ των υποστηρικτών της «πολιτικής της Νέας Τάξης πραγμάτων» και αυτών της Ελληνικής Πολιτικής Στρατηγικής για Εθνική και Οικονομική Ανεξαρτησία.



Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την μια πλευρά οι «υποταγμένοι έλληνες» και από την άλλη οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατρέψουμε τους υπαίτιους της νέας εθνικής καταστροφής. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Έχουν την δύναμη της εξουσίας, την υποστήριξη των ισχυρών.



ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!