23/4/12

Το ΣΔΟΕ Αττικής και τ' άλλα παιδιά






Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τμηματάρχης της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής

Διεθνής εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε σε κοινή επιχείρηση των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού Σώματος και της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά 1 τόνος και 89 κιλά κάνναβης, 2 φορτηγά αυτοκίνητα ψυγεία ένας θάλαμος ψυγείο, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.


Συνελήφθησαν ένας Αλβανός υπήκοος 37 ετών ο οποίος διέμεινε σε διαμέρισμα στη ΒΟΥΛΑ και ο οποίος λίγο πριν την επέμβαση διέφυγε προσωρινά, πηδώντας από τον β΄ όροφο του διαμερίσματος πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη τις βραδινές ώρες σε ιδιωτική κλινική της Γλυφάδας καθώς και μια Ελληνίδα 37 ετών, κάτοικος Πόρου Τροιζηνίας και ένας  Έλληνας υπήκοος οδηγός, του ενός από τα φορτηγά ψυγεία που κατασχέθηκαν. Επίσης κατηγορείται ένας Έλληνας υπήκοος σύζυγος της γυναίκας ο οποίος κρατείται στις φυλακές ΧΙΟΥ για παράβαση του Ν. «ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ» καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συλληφθεί για μεταφορά 1200 κιλών περίπου κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος από την ΑΛΒΑΝΙΑ.

Οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και μετέφεραν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης με ταχύπλοα σκάφη, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν σε χώρες της Δ. ΕΥΡΩΠΗΣ με φορτηγά ψυγεία σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα δάπεδα των φορτηγών ψυγείων.

Η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε τεχνικά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.