13/4/12

Εισαγόμενα από τη Βουλγαρία

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθησαν  σε Κιλκίς και Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών αντίστοιχα, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Στην πρώτη περίπτωση , στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πετριστίου εντοπίστηκε το Ι. Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (128) ρουκέτες-φωτοβολίδες, (11) πυρσοί, (1032) κροτίδες, (12) ράβδοι πυροτεχνημάτων και (112) παιδικά αθύρματα. Όπως δήλωσε ο συλληφθείς, τα κατασχεθέντα αντικείμενα τα προμηθεύτηκε από την Βουλγαρία.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Στη δεύτερη περίπτωση, στον Προμαχώνα Σερρών (ρεύμα εισόδου), αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί 35 και 31 ετών και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) πυροτεχνήματα και ένα κουτί το οποίο περιείχε (19) βολές πυροτεχνημάτων με ένα φυτίλι, τα οποία όπως δήλωσαν τα προμηθεύτηκαν από κατάστημα της Βουλγαρίας.