24/4/12

Ιδιότροπος ο εκβιαστής

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόμμα Λαμίας Φθιώτιδας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη. Πρόκειται για έναν 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Ειδικότερα, το πρωί της 22-02-2012, ο 49χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας ότι άγνωστος δράστης την 16-02-2012 τοποθέτησε στο παρμπριζ του αυτοκινήτου του ένα απειλητικό σημείωμα για τον ίδιο και την οικογένειά του, με το οποίο απαιτούσε από τον 49χρονο να αφήσει σε κάποιο σημείο στην αυλή της οικίας του, στο Κόμμα Λαμίας, το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.

Επιπλέον, την επόμενη ημέρα (17-02-2012), ο 49χρονος έλαβε και δεύτερο απειλητικό σημείωμα για να συντομεύσει τη διαδικασία εναπόθεσης των χρημάτων, διαφορετικά ο δράστης θα προκαλούσε φθορές στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του .
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι δράστης των παραπάνω πράξεων είναι ο 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα δύο (2) απειλητικά σημειώματα.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.