26/5/12

Η ΔΗΜ.ΑΡ στον Οικονόμου


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Μαΐου, με αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ., αποτελούμενη από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και το βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέστη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε για την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας και ειδικότερα παρουσίασε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα.

Παράλληλα, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση περιστατικών ανάλογων με αυτά που συνέβησαν, τις τελευταίες μέρες, στην Πάτρα.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, πάντως  με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πάτρα είχε ήδη κάνει  την ακόλουθη δήλωση, ... φωτογραφίζοντας τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής:
«Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Αστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική.
Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία».