14/6/12

Για εκβιασμό πάει ο αστυνομικός

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος 50χρονου Αστυνομικού για εκβίαση
Κατηγορείται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα
και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος 50χρονου αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση, παράβαση καθήκοντος και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 50χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από χθεσινή καταγγελία ενός 52χρονου γιατρού, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος Αστυνομικός απαιτούσε εκβιαστικά από τον ίδιο να του μεταβιβάσει δίκυκλη μοτ/τα ιδιοκτησίας του, ειδάλλως θα τον κατηγορούσε για επίμεμπτες ενέργειές του ως γιατρού.
Την ίδια ημέρα (12.06.2012) το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού που κανονίστηκε μεταξύ τους, σε καφετέρια στην Αθήνα, ο 52χρονος γιατρός του παρέδωσε τα κλειδιά της μοτ/τας του, ενώ υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνταν για τη μεταβίβαση.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, συνέλαβαν τον αστυνομικό και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.