7/6/12

Πολυκατοικίες για λαθρομετανάστες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε διαμερίσματα της Αθήνας στα οποία διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών
Ελέγχθηκαν οι χώροι σε πέντε (5) πολυκατοικίες και
βρέθηκαν σε πέντε (5) διαμερίσματα δώδεκα (12) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός για κατοχή ποσότητας κάνναβης βάρους 150 γραμμαρίων.
Οι πολίτες μπορούν να καλούν στον αριθμό 100 για να καταγγέλλουν περιπτώσεις πολυάριθμης διαμονής ανθρώπων σε διαμερίσματα.
Έλεγχος σε διαμερίσματα του Κέντρου της Αθήνας, τα οποία αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης εξαιτίας της διαμονής υπεράριθμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε  από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Αττικής, με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, ελέγχθηκαν από τα μικτά κλιμάκια χώροι σε πέντε (5) πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε πέντε (5) διαμερίσματα δώδεκα (12) μετανάστες, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Σομαλίας και επτά (7) Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους. Συνελήφθη ακόμα ένας (1) αλλοδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -150- γραμμαρίων.
Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος των ιδιοκτητών των παραπάνω διαμερισμάτων που διαπιστώθηκε στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας από τα μικτά κλιμάκια θα συνεχισθούν.
Οι πολίτες που διαπιστώνουν την υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.