6/6/12

Έκρυβε αποδείξεις ...

Οφθαλμίατρος έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την οικονομική αστυνομία για περίπου 200 αθεώρητες αποδείξεις.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούνται συνεχείς και στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας που έχουν ποινικό υπόβαθρο και χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν χθες (05.06.2012), αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους σε δύο ιατρεία σε Αθήνα και Πειραιά, όπου σε ιατρείο μικροβιολόγου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταχωρηθεί ασθενείς στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών και δεν είχε εκδοθεί απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία μετά τον περαιτέρω αστυνομικό φορολογικό έλεγχο, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επιπλέον, σήμερα (06.06.2012) το πρωί συνελήφθη ένας 64χρονος χειρουργός οφθαλμίατρος, ο οποίος διατηρεί το ιατρείο του στο Αιγάλεω, γιατί όπως αποδείχθηκε από τον περαιτέρω λεπτομερή αστυνομικό φορολογικό έλεγχο που έγινε στα βιβλία και στοιχεία του ιατρείου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 205 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Ο αρχικός έλεγχος του ιατρείου και των βιβλίων του είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου του 2011, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012., όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση μιας (1) απόδειξης. Στη συνέχεια από το λεπτομερή έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τον Ιούλιο δεν είχε εκδώσει τις 200 και πλέον αποδείξεις για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το εύρος και η έκταση της συγκεκριμένης φορολογικής παράβασης εμπίπτει στις διατάξεις της φοροδιαφυγής και έχει το χαρακτήρα του διαρκούς εγκλήματος.
Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά πράξεις που προβλέπονται στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς και στις διατάξεις που αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Και στις δύο περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων.