22/6/12

Τους χάλασε τη σούπα;

Ο Λευτέρης Οικονόμου άλλα περίμενε και άλλα είδε. Ήταν φανερή η αμηχανία του δίπλα στο νέο υπουργό!


Oι περισσότεροι ένστολοι το πρωί στην Κατεχάκη, έμοιαζαν να είναι με κατεβασμένα τα μούτρα, λες και η έλευση του εκλεγμένου από το λαό Δένδια τους χάλασε τη σούπα!

H ANAKΟΙΝΩΣΗ
Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, στο υπουργείο. Ο νέος Υπουργός, Νικόλαος Δένδιας, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του απερχόμενου υπηρεσιακού Υπουργού Ελευθέριου Οικονόμου.
Ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας έθεσε τις προτεραιότητες του έργου που πρέπει να επιτελεστεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι κυρίαρχο κοινωνικό αίτημα…Στόχος είναι να κινητοποιηθεί κάθε μέσο, να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, προκειμένου οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς: Στα σπίτια, στους δρόμους, στις πόλεις, στην περιφέρεια.
Στόχος είναι, επίσης, να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικό τρόπο η λαθρομετανάστευση και η προϊούσα γκετοποίηση γειτονιών ολόκληρων της πρωτεύουσας του κράτους, της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων. Θα προσπαθήσουμε με τα μέσα, τα οποία διαθέτουμε και με αυτά τα οποία μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσουμε την αστυνόμευση, να ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων και να διευκολύνουμε τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών…..
Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας στο έργο τους δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιικό ούτε από το αξιακό μας σύστημα. Γνωρίζω ότι διερχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησης, από τη μία ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και της απόπειρας υποκατάστασης, από την αντίπερα ακραία εκδοχή.
Κυρίες και Κύριοι, Αξιωματικοί γυναίκες και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας: Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω μαζί σας, να με νιώθετε κοντά σας, πλάι σας σ’ αυτή την τιτάνια προσπάθεια».
Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός, Ελευθέριος Οικονόμου μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου δόγματος ασφάλειας: «Επιτρέψτε μου να κάνω μία αναφορά σε κάτι που θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα μας και πιστεύω ότι οι πολιτικές συνθήκες, είναι οι καταλληλότερες πλέον μετά από τη μεταπολιτευτική περίοδο για να διαμορφωθεί ένα εθνικό δόγμα εσωτερικής ασφάλειας. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα σε αυτό.
Κύριε Υπουργέ, νομίζω θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς, να διαμορφωθεί υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες που δημιουργούν προϋποθέσεις μίας πολιτικής ομοψυχίας και τα θέματα της ασφάλειας είναι τόσο ψηλά, να διαμορφωθεί ένα δόγμα – εθνικό δόγμα – εσωτερικής ασφάλειας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τόσο τις παραδοσιακές απειλές και τους κινδύνους όσο και τις νέες ασύμμετρες προκλήσεις που προέρχονται από ένα πραγματικά συνθετότερο και ιδιαίτερα απρόβλεπτο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον».
Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αχαϊας, Αθανάσιος Νταβλούρος και Δράμας, Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Δημήτριος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών, Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κων/νος Μπίκας.
Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι Αξιωματούχοι της Πολιτείας, καθώς και προσωπικό των φορέων του Υπουργείου.