6/6/12

Κέντρα κράτησης σε Δεσκάτη και Κόνιτσα

Προχωρά η διαδικασία εξεύρεσης χώρων για την λειτουργία Κέντρων Κράτησης και Κλειστής Φιλοξενίας
Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριου Οικονόμου, κλιμάκιο Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε τη Δεσκάτη Γρεβενών και την Κόνιτσα για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων
Στο πλαίσιο της εξεύρεσης χώρων κατάλληλων για την κράτηση και τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, κλιμάκιο ειδικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, περιοχές της επικράτειας που οι τοπικές Αρχές με σχετική τους απόφαση συνηγορούν στη λειτουργία Κέντρων Κλειστής Κράτησης και Φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών, όπου σε διαθέσιμη έκταση 4.200 στρεμμάτων παραχωρούνται μέχρι 300 στρέμματα, καθώς και τον Δήμο Κόνιτσας, στην εδαφική περιοχή του οποίου παραχωρείται έκταση 35 στρεμμάτων. Οι δύο περιοχές υποστηρίζονται από δίκτυα ύδρευσης, ενέργειας και επικοινωνίας.
Στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, ανατέθηκε η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου να προσδιορισθούν οι υποδομές των δυο Κέντρων Κράτησης και Φιλοξενίας, δυναμικότητας 1.500 και 500 ατόμων αντίστοιχα, καθώς και το εκτιμώμενο προϋπολογιστικό κόστος κατασκευής τους.