22/6/12

Στην Κομοτνή ο Υπαξιωματικός φυλούσε τα DVD


Ο Μάνος Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε δείγματα της αποτελεσματικότητάς του, πριν καν γίνει η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στην Κατεχάκη
Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο
Βρέθηκαν εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Συνελήφθη   στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι «κατεβάζουν» και διακινούν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου.

Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε «κατεβάσει» μέσω του διαδικτύου, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων (εικόνες) με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε περιοχή της Ροδόπης, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ, με εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην αρμόδια Στρατιωτική Δικαστική Αρχή.