25/7/12

Οι δολοφόνοι έκαναν τους σκηνοθέτες

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 64χρονης ημεδαπής,
που έγινε τον Ιούλιο του 2011 στη Λαμία
Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη χθες με ένταλμα σύλληψης,
ενώ σε βάρος του δεύτερου που βρίσκεται σε Χώρα του Εξωτερικού
έχει κινηθεί διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης
Η ανθρωποκτονία είχε γίνει με στραγγαλισμό και με κίνητρο τη ληστεία,
ενώ η 64χρονη εγκαταλείφθηκε από τους δράστες σε δασική περιοχή,
πλησίον της Ιεράς Μονής Αντίνιτσας
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα μία 64χρονη ημεδαπή, που έγινε τον Ιούλιο του 2011 σε περιοχή της Λαμίας Φθιώτιδας.
Από την πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα την 17-07-2011 το πρωί, σε δασική περιοχή στη 15η χιλιομετρική θέση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Λάρισας, πλησίον της Ιεράς Μονής Αντίνιτσας βρέθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο, οστά και υπολείμματα γυναικείων ρούχων μαζί με άλλα αντικείμενα.

Από την εργαστηριακή εξέταση των οστών προέκυψε ότι αυτά ανήκαν στην 64χρονη ημεδαπή, για την οποία είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της από την κόρη της την 07-07-2011 στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων. Επίσης προέκυψε ότι ο θάνατός της προήλθε από εγκληματική ενέργεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η 64χρονη την 04-07-2011 το πρωί, ύστερα από διανυκτέρευση στην Ιερά Μονή Αντίνιτσας όπου είχε έρθει σε γνωριμία με τους δράστες, αναχώρησε με το Ι. Χ. Ε. αυτοκίνητό της. Μετά από λίγα χιλιόμετρα οι δράστες την σταμάτησαν με την πρόφαση ότι το όχημά τους είχε μηχανική βλάβη.
Η γυναίκα δολοφονήθηκε δια στραγγαλισμού και στην συνέχεια μεταφέρθηκε με δεμένα τα χέρια και τα πόδια στην δασική περιοχή (όπου και ανευρέθησαν τα οστά), προκειμένου λόγω της πυκνής βλάστησης να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός της.
Στην συνέχεια οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα του θύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου βρέθηκε από τους αστυνομικούς την 20-07-2011 και αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο, από το οποίο έστειλαν μήνυμα σε οικείο της πρόσωπο αναφέροντας ότι το θύμα θα απουσίαζε για λίγες ημέρες από την Λαμία, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες.
Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι ο 31χρονος που συνελήφθη χθες (24-07-2012) το απόγευμα, με ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λαμίας και ο 58χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου έχει κινηθεί διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, καθώς έχει διαφύγει σε Χώρα του Εξωτερικού.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο 31χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.