25/7/12

Οι λαθρομετανάστες ήθελαν να πετάξουν για Βενετία


Συνελήφθησαν στo αεροδρόμιο της Θήρας, -2- Σομαλοί οι οποίοι προσπάθησαν να προωθήσουν σε χώρες του εξωτερικού -22- αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.
Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, το χρηματικό ποσό των 755 ευρώ κ.α..
Συνελήφθησαν   σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Σομαλίας ηλικίας 32 και 23 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν τη παράνομη έξοδο από την χώρα συνολικά είκοσι δυο αλλοδαπών (16 ανδρών και 6 γυναικών) υπηκόων Ερυθραίας, Συρίας και Σουδάν, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα.
Ειδικότερα, προχθες τα μεσάνυχτα και πρώτες πρωινές ώρες οι 22 μη νόμιμοι μετανάστες αφού προσήλθαν σε δυο ομάδες (των 2 και 20 ατόμων) στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας επιχείρησαν κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων να ταξιδέψουν παράνομα με διαδοχικές πτήσεις για Βρυξέλες Βελγίου και Βενετία Ιταλίας.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δυο Σομαλοί συνόδευαν σε διαφορετικές περιπτώσεις τους παράνομους αλλοδαπούς και επόπτευαν τους χώρους στους οποίους κινούνταν προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων.
Στην κατοχή των 22 μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ιταλίας, Ερυθραίας, Σουηδίας, Σουδάν, Αιθιοπίας καθώς και κάρτες επιβίβασης.
Επιπλέον στην κατοχή του 23χρονου Σομαλού διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 755 ευρώ, ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα πτήσεων και ευρωπαϊκών πόλεων, -7- φωτογραφίες που απεικόνιζαν αντίστοιχα πρόσωπα (ανδρών –γυναικών), μια κάρτα επιβίβασης καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.