26/7/12

Η κυρία πήρε τη μίζα της

Ο Μάνος Σφακιανάκης διοικητής στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα
Εξιχνιάσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος διεθνούς αεροπορικής εταιρείας
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με κατηγορουμένους δυο ημεδαπούς (άνδρα και γυναίκα) για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε βάρος διεθνούς αεροπορικής εταιρείας.
Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, η κατηγορουμένη γυναίκα, εμφανιζομένη ως σύζυγος ανώτατου Αξιωματούχου μεσολάβησε στην εταιρεία για την πρόσληψη του συνεργού της ως πιλότου.
Τον Οκτώβριο του 2011, ένα χρόνο περίπου μετά την πρόσληψη, η αεροπορική εταιρεία, μέσω του υπαλλήλου της – πιλότου, ζήτησε από την «σύζυγο του Αξιωματούχου» να μεσολαβήσει για έγκριση δανείου ύψους 2.000.000 ευρώ από ελληνική Τράπεζα.

Η κατηγορουμένη, αφού ζήτησε και έλαβε από την εταιρεία το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου μέσω «γνωριμιών» της να βοηθήσει στην εκταμίευση του δανείου, εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό της.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα κατηγορουμένου, για τον οποίο εκδόθηκαν αναζητήσεις μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας EUROPOL, καθώς εντοπίστηκε στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται η συνεργός του.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.