16/8/12

Το ριφιφί απέτυχε


Συνελήφθησαν, χθες (15-8-2012) πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. , δύο (2) άτομα, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι μαζί με συνεργό τους που αναζητείται είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και λίγη ώρα πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν με τη μέθοδο του «ριφιφί» κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν, αρχικά, παρακείμενο φαρμακείο και αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και την εξωτερική κάμερα καταγραφής, με τη χρήση εργαλείων, άνοιξαν τρύπα σε μεσοτοιχία με το κοσμηματοπωλείο, με σκοπό στη συνέχεια να εισέλθουν σε αυτό και να αφαιρέσουν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, καθώς στο σημείο κατέφθασαν οι αστυνομικοί. Αντιλαμβανόμενοι την άφιξη τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν, αλλά οι δύο (2) εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψή τους, ο ένας τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.