27/9/12

Εικονικά τιμολόγια 6 εκατ. €

 

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα έναν 45χρονο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο εταιρείας, ο οποίος αναζητείται

Πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε πέντε (5) εταιρείες κατέληξε σε σχηματισμό δικογραφίας για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή. Πρόκειται για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD’s και DVD’s, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς επίσης διαφήμισης και γραφικών τεχνών.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, από τους οποίους οι τρεις (38, 61 και 24 ετών) είναι Πρόεδροι & Διευθύνοντες Σύμβουλοι, ένας 51χρονος είναι επιβλέπων λογιστής και ένας 43χρονος διαχειριστής εταιρείας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μιας εκ των εταιρειών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους, προέκυψε η εμπλοκή των εταιριών αυτών σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των φορολογικών αυτών στοιχείων, διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών παραστατικών (τιμολογίων), για ανύπαρκτες συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα από 07.01.2010 έως 30.09.2011. Ειδικότερα οι εταιρείες αυτές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή/και παρέλαβαν) συνολικά (115) εικονικά τιμολόγια αξίας (5.892.704,43) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αύριο (27-09-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.