28/9/12

Αφγανοί απήγαγαν Πακιστανούς


Οι ανωτέρω απαιτούσαν από 26χρονο ομοεθνή των παθόντων το χρηματικό ποσό
των 10.000 ευρώ για τον καθένα, προκειμένου να τους ελευθερώσουν
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής δύο Πακιστανών από επτά (7) Αφγανούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Αρπαγή», «Απόπειρα Εκβίασης», «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες» και Νόμου «Περί Όπλων». Συνελήφθησαν τέσσερις εξ αυτών, ηλικίας 23, 24, 33 και 24 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων.
Ειδικότερα, 26χρονος αλλοδαπός, συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δύο παθόντων, κατήγγειλε στην προαναφερόμενη υπηρεσία, ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελευθερούπολης Καβάλας, άγνωστοι, με χρήση σωματικής βίας, επιβίβασαν δύο ομοεθνείς του σε οχήματα και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ανέφερε επίσης, ότι για την απελευθέρωσή τους απαιτούσαν από τον ίδιο, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για τον καθένα.
Άμεσα, μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας στο σημείο κι έπειτα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, βραδινές ώρες της 25-09-2012, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ελευθερούπολης, επτά (7) αλλοδαποί, επιβίβασαν τους δύο παθόντες, παρά τη θέλησή τους, σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τους οδήγησαν σε παρακείμενο ποιμνιοστάσιο, όπου τους κρατούσαν έως σήμερα (27-09-2012) πρωινές ώρες, οπότε και τους ελευθέρωσαν. Σύμφωνα με δήλωση των παθόντων, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, υπέστησαν ψυχική και σωματική βία.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντοπιστήκαν μεσημβρινές ώρες της 26-09-2012 και συνελήφθησαν στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους με συγγενείς των θυμάτων, οπότε και απαιτούσαν, εκβιαστικά, χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους. Κατασχέθηκαν επίσης, τα δύο προαναφερόμενα οχήματα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.