22/9/12

Τον γλύτωσαν!

Από βέβαιο θάνατο η ομάδα του Μάνου Σφακιανάκη έσωσε τον απελπισμένο 33χρονο
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απετράπη, σε περιοχή της Αττικής   το βράδυ της Πέμπτης, άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, ότι 33χρονος ημεδαπός, απέστειλε μήνυμα (e-mail) στη θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σταθμού, εκδηλώνοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει, διότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, ο 33χρονος εντοπίσθηκε σε περιοχή της Αττικής, υστέρα από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών του μηνύματος.
Άμεσα, ειδοποιήθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και ειδική ομάδα ψυχολόγων μη κερδοσκοπικής οργάνωσης,  οι οποίοι του παρείχαν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες ενώ θα παραπεμθεί σε ψυχολόγο για την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.