5/10/12

Η ΤτΕ πιέζει για Λαυρεντιάδη

 
Λαυρεντιάδης: ελέγχεται και για χειραγώγηση μετοχών
 
Με  επιστολή της η Διεύθυνση Εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος ζητεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα από τον Β αντιπρόεδρο κ. Ξ. Αυλωνίτη να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων που είχε ζητήσει για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας Alapis.
Η ΤτΕ όπως προκύπτει από την επιστολή που υπογράφεται από τον διευθυντή κ. Ι. Γούσιο, με τρία έγγραφά της το Νοέμβριο του 2011, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και τον Ιούλιο του 2012 είχε ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ενημερωθεί για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της Alapis μέσω της ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΤΡΑΣΤ ΧΑΕΠΕΥ με άμεση συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Λαζαρίδη και άλλων προσώπων. Με τη σημερινή της επιστολή η ΤτΕ επανέρχεται και ζητεί πληροφορίες για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Πηγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρουν πως ερευνούν την υπόθεση και πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις (κυρώσεις;) για τα αποτελέσματα των ελέγχων. Αλλωστε, και η επιστολή της ΤτΕ έχει ως στόχο την επίσπευση των διαδικασιών.

Σημειώνεται πως τόσο η ΤτΕ όσο και η Επιτροπή έχουν γίνει αποδέκτες επώνυμων καταγγελιών για χειραγώγηση μετοχών εταιρειών του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Τι αναφέρει η επιστολή της ΤτΕ
Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας και της μεταξύ μας ανταλλαγείσης αλληλογραφίας, σχετικά έγγραφά μας ΙΔ/43/12.10.2011, 2746/27.12.2011 και 1716/6405/16.7.2012, για ενδεχόμενη χειραγώγηση αγοράς της μετοχής της εταιρίας «ALAPIS» μέσω της ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΤΡΑΣΤ ΧΑΕΠΕΥ με άμεση συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ και άλλων προσώπων, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την πορεία του ελέγχου σας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτού. Σημειώνεται ότι έχουμε καταστεί επανειλημμένως αποδέκτες σχετικών καταγγελιών.