6/10/12

Απατεώνες ολκής!

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Ειδυλιακό το τοπίο της αποθήκης στα Καλύβια




Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπερβαίνουν τα 1.240.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα που διέπραττε απάτες μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος επιχειρηματιών. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) ατόμων, εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί και μία(1) αλλοδαπή.
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ένας (1) 58χρονος ημεδαπός, αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Ειδικότερα τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προέβαιναν στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών και άλλων προϊόντων, τα οποία εξοφλούσαν με μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές.
 Για τον σκοπό αυτό είχαν συστήσει Εταιρεία και είχαν ενοικιάσει αποθήκη στο Κορωπί και στη συνέχεια στην περιοχή των Καλυβίων.
Τα μέλη της σπείρας, στη συνέχεια, πωλούσαν τα προϊόντα σε άλλους εμπόρους σε χαμηλές τιμές. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνούν τα 1.240.000 ευρώ.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πενήντα επτά (57) περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών. Ο αριθμός των επιταγών, που έχουν εκδοθεί από την Εταιρεία της σπείρας και στην συνέχεια σφραγισθεί, ανέρχεται στις 121, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιταγών που έχουν διακινηθεί υπερβαίνει τις 200.
Εντός της αποθήκης στην περιοχή των Καλυβίων βρέθηκαν διάφορα εμπορεύματα τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.