2/11/12

Απατεώνας ολκής!

 
Το ύψος του ποσού που απέσπασε από τα ανυποψίαστα θύματά του ανέρχεται σε 83.267 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει 200.800 ευρώ
Εξιχνιάστηκε , ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης, υπόθεση απάτης σχετική με τη σύναψη επενδυτικών ασφαλιστικών συμβολαίων και ασφαλιστήριων συμβολαίων, σε βάρος δεκατριών (13) ημεδαπών.
Συνελήφθη , μεσημεριανές ώρες χθες (01-11-2012), στην περιοχή κέντρου πόλης, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη, δήλωσε ψευδώς στοιχεία ταυτότητας συγγενικού του προσώπου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για “απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση”, “πλαστογραφία”, “ψευδή ανωμοτί κατάθεση” και “στέρηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος ασφαλιστικού πράκτορα”.
Συγκεκριμένα, ο 45χρονος, προσποιούμενος τον Διευθυντή Βορείου Ελλάδος γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2011 – Αυγούστου 2012, προχωρούσε στη σύναψη επενδυτικών ασφαλιστικών συμβολαίων, υποσχόμενος ιδιαίτερα ελκυστικά επιτόκια και στη συνέχεια παρακρατούσε τα καταβαλλόμενα από τους πελάτες του χρηματικά ποσά, χωρίς όμως να καταρτίζει και να παραδίδει συμβόλαια ή παρέδιδε αντί των γνησίων συμβολαίων, πλαστά αντίγραφά τους.
Επιπλέον, σε περιπτώσεις σύναψης ασφαλιστήριων συμβολαίων μικρότερης οικονομικής αξίας, ο προαναφερόμενος, πρότεινε επίσης ιδιαίτερα ελκυστικά ασφάλιστρα για δυσανάλογα μεγάλα χρονικά διαστήματα και είτε παρακρατούσε τα χρήματα που του καταβάλλονταν χωρίς να παραδίδει συμβόλαια, είτε παρέδιδε γνήσια συμβόλαια, τα οποία, εν αγνοία των πελατών του, ήταν μικρότερα της συμφωνημένης διάρκειας και σε διαφορετική εταιρεία από την αρχικά συμφωνηθείσα, όπου είχε καταβάλλει μικρότερο τίμημα, έχοντας καρπωθεί με τον τρόπο αυτό την διαφορά που προέκυπτε.
Σημειώνεται οτι, για να γίνει πιστευτός στα θύματά του, είχε καταρτίσει ως “δέλεαρ” ένα πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μεγάλης χρηματικής αξίας, με στοιχεία ταυτότητας που δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο.
Υπογραμμίζεται ότι ο 45χρονος, κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα.
Ταυτοποιήθηκαν συνολικά έντεκα (11) απάτες καθώς και τέσσερις (4) απόπειρες απάτης, σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιωτών στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.
Το ύψος του συνολικού χρηματικού ποσού που απέσπασε από τα θύματά του ανέρχεται στις (83.267) ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος από τις επανειλλημένες απόπειρες, ανέρχεται στα (200.800) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων που διατηρούσε στην περιοχή της Καλαμαριάς, βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός που διευκόλυνε την τέλεση των προαναφερόμενων αδικημάτων.