28/11/12

Με συνεργούς Ουκρανούς και Γεωργιανό

Τα 30 κιλά κάνναβης
 
Συνελήφθη σπείρα τεσσάρων ατόμων για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στη Θεσσαλονίκη
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 κιλά κάνναβης
Κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, χρηματικά ποσά, ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πέτυχαν χθες (27.11.2012) το απόγευμα, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 36 ετών, δύο αλλοδαπών υπηκόων Ουκρανίας 26 και 45 ετών και ενός υπηκόου Γεωργίας 40 ετών, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ομάδα θα μεταφέρει από την Θεσσαλονίκη σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκινήτο που επέβαιναν οι τέσσερις δράστες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και κατασχέθηκαν (26) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (30.300) γραμμαρίων.
Ακολούθως, στην κατοχή των προαναφερόμενων και σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 36χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • (31,5) ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής,
  • ένα γυάλινο μπουκάλι που περιείχε υγρή μεθαδόνη μικτού βάρους (128) γραμμαρίων,
  • (5.240) ευρώ,
  • (3.680) γκρίβεν Ουκρανίας.
  • (120) δολάρια Η.Π.Α.
  • (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε ο 36χρονος και
  • (8) κινητά τηλέφωνα.
Το προαναφερόμενο όχημα, καθώς και άλλα τρία οχήματα κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και επιπλέον σε βάρος του 36χρονου ημεδαπού και για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.