3/11/12

Τα τσιπάκια "κλέφτες"

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν χθες  το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Αθηνών (Σύνταγμα, Ομόνοια, Μοναστηράκι), ένδεκα (11) συνολικά άτομα (οκτώ ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί), εκ των οποίων δέκα (10) οδηγοί και ένας (1) ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. (ταξί) αυτοκινήτων διότι:
  • Οι δέκα (10) είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων, ενώ επιπρόσθετα ο ένας (1) είχε παρέμβει και στην ένδειξη του ρολογιού του ταξιμέτρου, ώστε η ένδειξη της ταρίφας να είναι διπλή αντί μονής
  • Ο ένας (1) είχε αποσυνδεμένη πλήρως από την ηλεκτρική παροχή την ταμειακή μηχανή του οχήματος, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων.
Επιπλέον στην κατοχή ενός (1) από τους παραπάνω οδηγούς (ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών), βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων "περί φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών", ενώ για τον ένα και για παράβαση της νομοθεσίας "περί ναρκωτικών ουσιών" και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.