16/11/12

Πήγαιναν το χασίς στην Ολλανδία


Τα 422 κιλά κάνναβης
 
Εξαρθρώθηκε  από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] , εγκληματική οργάνωση εμπόρων ναρκωτικών. Η σπείρα διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της Ελλάδας.
Συνελήφθησαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στον Βόλο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και της Ο.Π.Κ.Ε Βόλου έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22, 25, 30 και 18 ετών αντίστοιχα και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 57 και 58 ετών.
Μετά από πολύμηνες έρευνες εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που έκανε εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Τις τελευταίες ημέρες είχαν παραλάβει φορτία κάνναβης από την Κόρινθο και τον Βόλο, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Ολλανδία. Τα μέλη όμως της σπείρας εντοπίσθηκαν κατά την παραλαβή του φορτίου κάνναβης και με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -422- κιλών και -454- γραμμ.
  • Τρία (3) ΙΧΕ αυτοκίνητα
  • Το χρηματικό ποσό των -2.900- ευρώ
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.