1/11/12

Ο Γερμανός Υπαρχηγός στην Καεχάκη


Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του Υπαρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των δύο Αστυνομιών
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο
Ο Υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας κ. Jurgen Schubert ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του στη χώρα μας. Τον Υπαρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας συνόδευαν ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Matthias Schaef και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος κ. Wolfgang Hohler – Brockmann.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής συναντήθηκε χθες (31-10-2012) με τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αδαμάντιο Σταματάκη. Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης.
Οι δύο Υπαρχηγοί εξέτασαν ακόμα την προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας των δυο Αστυνομιών στον τομέα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας, σε διάφορους τομείς αστυνομικής δραστηριότητας.
Σήμερα (1-11-2012) ο Υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας επισκέφθηκε την περιοχή του Έβρου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους επικεφαλής Αξιωματικούς της περιοχής, να μεταβει στον Φράχτη του Έβρου και στο Κέντρο Υποδοχής μεταναστών στον Πόρο και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.