15/12/12

Βουνό η μόλυνση

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 


 
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας, 55χρονος  ιδιοκτήτης μονάδας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος
Οι εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης μονάδας βρίσκονται στη θέση «Τζαβερδέλα» του Δήμου Φυλής
Η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  55χρονος ιδιοκτήτης μονάδας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται στη θέση «Τζαβερδέλα» του Δήμου Φυλής, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με δύο Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου της παραπάνω μονάδας :

  •  δεν υπάρχει σύστημα συλλογής και επεξεργασίας των ομβρίων υδάτων, που διέρχονται από τους σωρούς αποθήκευσης,
  •  δεν υπάρχει στεγανό δάπεδο
  •  δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές συλλογής και επεξεργασίας των διαρρεόντων λαδιών από υπαίθρια αποθηκευμένα οχήματα,
  •  πραγματοποιείται συστηματική και ανεξέλεγκτη καύση μεταλλικών καρεκλών μέσα σε μεταλλικά βαρέλια και
  •  υπάρχει διαρροή υγρών μπαταρίας από ανοικτό μεταλλικό κάδο, μέσα στον οποίο ήταν αποθηκευμένες μπαταρίες οχημάτων
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η ρύπανση του εδάφους, των υπογείων υδάτων και της ατμόσφαιρας, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.
Οι έλεγχοι, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν.