6/12/12

Τα "Μπραβάκια" του Αμβρακικού!

Τι κάνει η αστυνομία της Άρτας;
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
 Τύποι του υποκόσμου που καταστρέφουν τον Αμβρακικό κόλπο ενοχλούνται από την κατασκευή του παρατηρητηρίου σε καίρια θέση εντός του Εθνικού Πάρκου για επιστημονικούς σκοπούς για τους οποίους το χρειάζεται ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, γιατί αυτό  θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων, όπως λαθραλιείας, λαθροθηρίας, λαθροϋλοτομίας, απόρριψης αποβλήτων, μπάζων και σκουπιδιών κι άλλων.

Έτσι άρχισαν να κλιμακώνονται οι αντιδράσεις.

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 το υπηρεσιακό όχημα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού εκτελώντας την προγραμματισμένη περιπολία του στο ανατολικό ανάχωμα του ποταμού Λούρου, έπεσε πάνω σε καρφιά με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη ακινητοποίησή του.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, η ενημέρωση από το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού των αρμόδιων τοπικών και περιφερειακών αρχών σχετικά με τη ρύπανση του Άννινου ποταμού και τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασής του, ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως κακοπροαίρετη παρέμβαση στο έργο τους και ζητήθηκε «να σταματήσει να το παίζει σωτήρας του Αμβρακικού».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2012, άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο του δεύτερου υπηρεσιακού οχήματος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τα γραφεία του. Για το εν λόγω περιστατικό υποβλήθηκαν οι απαραίτητες μηνύσεις κατ' αγνώστων και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας.