24/1/13

Το παράκαναν για 2 παιδιά

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο αστυνομικός-μοτοσυκλετιστής κλώτσησε εν κινήσει το μοτοποδήλατο των παιδιών που τώρα νοσηλεύονται στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Χθες (23.01.2013) το βράδυ, περίπου την 23.20 ώρα, στην περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δυο άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο επιχειρούσε επικίνδυνους ελιγμούς ενώ επιπλέον δεν είχε αναμμένα φώτα και πινακίδα κυκλοφορίας.
Ο οδηγός του μοτοποδηλάτου αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς την Παραλιακή Λεωφόρο, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Το μοτοποδήλατο, αφού διέφυγε αρχικά, εντοπίστηκε εκ νέου να κινείται στην Παραλιακή Λεωφόρο, με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Οι αστυνομικοί έκαναν επανειλημμένα χρήση της ηχητικής σειρήνας, χωρίς όμως ο οδηγός να σταματήσει.
Στη συνέχεια την 23.30 ώρα περίπου, επί της Παραλιακής Λεωφόρου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου, με αποτέλεσμα να εκτραπεί δεξιά της πορείας του και να πέσει από ύψος σε παράπλευρο χώρο.
Οι δυο επιβαίνοντες, που όπως διαπιστώθηκε είναι ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης, που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας συνελήφθησαν δυο Υπαρχιφύλακες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια.
Παράλληλα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης.
Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια του περιστατικού.