18/1/13

Ήθελαν μερτικό από τη φουρνάρισσα

Συνελήφθησαν στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 19 ετών, οι οποίοι με τη χρήση μαχαιριού (στιλέτο) απείλησαν και αποπειράθηκαν να εκβιάσουν 41χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος πρατηρίου άρτου, που βρίσκεται στη Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, απειλής, πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης, οπλοχρησίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί οι δύο δράστες, αφού εισήλθαν στο κατάστημα, αρχικά απείλησαν, με τη χρήση στιλέτου, την 41χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια και έναν 42χρονο ημεδαπό συγγενή της, ενώ στη συνέχεια τους επιτέθηκαν και χρησιμοποιώντας σε βάρος τους σωματική βία, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες.
Οι δράστες αποπειράθηκαν να εκβιάσουν την ιδιοκτήτρια, με σκοπό την αποκόμιση χρηματικού ποσού και αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές στο ανωτέρω κατάστημα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί, μετά την καταγγελία του περιστατικού, ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάφεραν, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, να ταυτοποιήσουν τους δύο δράστες, τους οποίους εντόπισαν στην περιοχή της Λιβαδειάς και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι δράστες αναγνωρίσθηκαν από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία μαζί με τον 42χρονο συγγενή της μεταφέρθηκαν, μετά την σε βάρος τους επίθεση, στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.