11/1/13

Ψάχνουν τον ... πυρήνα

 
 
Συνελήφθη 25χρονη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
     
Μια 25χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής συνελήφθη την Παρασκευή στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για «συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Επίσης κατηγορείται για λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη οπλισμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε γενετικό υλικό της (DNA) στα όπλα που είχαν βρεθεί θαμμένα -στις 18 Νοεμβρίου 2011- στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.
 
Νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη ύστερα από την σύλληψη της.

Η ΕΛΑΣ φέρεται να βρίσκεται σε διαδικασία εξάρθρωσης ενός νέου -εν τη γενέσει - «πυρήνα» της οργάνωσης κι είναι πιθανόν τις επόμενες ώρες να προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις. Η 25χρονη ήταν φίλη ήδη συλληφθέντα, παλαιότερα, μέλους της οργάνωσης κι είχε προσαχθεί  σε προηγούμενη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Γενετικό υλικό (DNA) της 25χρονης φέρεται να έχει εντοπιστεί στα όπλα που είχαν βρεθεί θαμμένα -στις 18 Νοεμβρίου 2011- στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.  Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν είχαν προχωρήσει  τους τελευταίους μήνες στην σύλληψη της προσπαθώντας να εξακριβώσουν την εμπλοκή της στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου «Πυρήνα» της «Συνωμοσίας»  αλλά και ποιες ήταν οι επαφές της.

 Όμως η σύλληψη της αποφασίσθηκε μετά από από αυτήν -την Πέμπτη- ενός 29χρονου security του οποίου αποτύπωμα βρέθηκε σε δύο γιάφκες της «Συνωμοσίας» αλλά και στα όπλα της Πολυτεχνειούπολης. Όπως ανέφεραν ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ «ο 29χρονος, η 25χρονη κι ένα δύο ακόμη άτομα σχεδίαζαν την αναγέννηση ενός τμήματος της οργάνωσης. Όμως είχαμε αντιληφθεί τις κινήσεις τους κι έχουμε βρεί κι αλλα δείγματα DNA» [το βημα].