17/1/13

Βούλγαροι πούλησαν το παιδί τους

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κύκλωμα που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών.
Συνελήφθησαν  στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις αλλοδαποί Βούλγαροι ηλικίας 51, 30 και 29 ετών (δύο άνδρες - μία γυναίκα αντίστοιχα), ως μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και απόπειρα παράβασης του Νόμου «Περί υιοθεσίας».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 29χρονη την 13-01-2013 μετέβη με τον σύντροφό της, ο οποίος αναζητείται, από τη χώρα τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η ανωτέρω να γεννήσει και στη συνέχεια να το διαθέσουν προς υιοθεσία, αντί του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.
Κατά την άφιξή τους στη πόλη της Θεσσαλονίκης, τους ανέμενε 39χρονη ομοεθνής τους, η οποία ομοίως αναζητείται και τους οδήγησε στο προαναφερόμενο νοσοκομείο. Επίσης, θα μεσολαβούσε προκειμένου το νεογνό να δοθεί προς υιοθεσία σε ζευγάρι ημεδαπών.
Χθες (16-01-2013), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, μετέβησαν στο εν λόγω νοσοκομείο, όπου η 29χρονη είχε ήδη γεννήσει βρέφος (αγόρι), ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας κατ΄εντολή της 39χρονης, αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την 29χρονη στην παραλαβή του νεογνού και στην περαιτέρω μεταφορά του σε ασφαλές μέρος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αγοροπωλησίας του.

Κατόπιν αιφνιδιαστικής επιχείρησης, οι προαναφερόμενοι τρεις δράστες συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό παρέμεινε για φροντίδα και περίθαλψη στο προαναφερόμενο Νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων εμπλακέντων, καθώς επίσης εξετάζεται και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.