2/2/13

Οι έλεγχοι σε εταιρείες Scrap

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζοντας τους ελέγχους αρμοδιότητάς της σε διάφορες επιχειρήσεις, πραγματοποίησε στις 29 και 30-01-2013 ελέγχους, σε εταιρείες εμπορίας χονδρικών σιδήρων και μετάλλων (scrap), στα Γλυκά Νερά, το Αιγάλεω και τον Ασπρόπυργο Αττικής.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν φορολογικούς ελέγχους σε συνολικά είκοσι τέσσερις (24) εταιρείες εμπορίας χονδρικών σιδήρων και μετάλλων (scrap) στα Γλυκά Νερά, το Αιγάλεω και τον Ασπρόπυργο Αττικής.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε τέσσερις (4) περιπτώσεις. Ειδικότερα, πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας, που αφορούν σε παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικονίσεις Συναλλαγών, στη μη επίδειξη φορολογικών βιβλίων και δηλώσεων Φ.Π.Α., χαρτοσήμου και Φ.Μ.Υ. και άλλων σχετικών φορολογικών παραβάσεων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.