6/4/13

Σήκωσαν με γερανό το εμπορικό κέντρο

Τα κλεμμένα
 
Συνελήφθησαν, χθες (05-04-2013) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41,35 και 62 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού τμήματος Τυρνάβου, εξακριβώθηκε ότι προχθές (04-04-2013) το βράδυ, ο 41χρονος μαζί με τον 35χρονο μετέβησαν με γερανοφόρο φορτηγό αυτοκίνητο σε εμπορικό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Εκεί, αφού παραβίασαν την εξωτερική περίφραξη του καταστήματος, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων, την οποία φόρτωσαν στο όχημα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας αναζήτησαν άμεσα το γερανοφόρο όχημα και κατάφεραν να το εντοπίσουν σε αύλειο χώρο εταιρείας επίπλων, ιδιοκτησίας του 62χρονου συλληφθέντα, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Το συγκεκριμένο όχημα ήταν κενό φορτίου, ενώ πίσω του βρισκόταν σταθμευμένο ένα φορτηγό αυτοκίνητο του 61χρονου συνεργού τους.
Στη συνέχεια, παρουσία του ιδιοκτήτη του, διενεργήθηκε έρευνα στην κλειστή καρότσα του δεύτερου φορτηγού, όπου εντοπίστηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (400) αντικείμενα, όπως οικοδομικά εργαλεία, ηλεκτρικός – ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, αξεσουάρ αυτοκινήτου κ.α., συνολικής αξίας (12.000) ευρώ, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το προαναφερόμενο κατάστημα.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, μετά την τέλεση της κλοπής, ο 41χρονος μαζί με τον 35χρονο μετέβησαν με το έμφορτο γερανοφόρο όχημα στην εταιρεία του συνεργού τους. Ο 61χρονος συνεργός τους, αν και γνώριζε ότι τα αντικείμενα που μεταφέρονταν ήταν προϊόντα εγκληματικής ενέργειας, τους παρείχε συνδρομή, παραχωρώντας το φορτηγό αυτοκίνητό του για την απόκρυψη και φύλαξη των κλοπιμαίων.
Παράλληλα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το πρωί της (25-01-2013), ο 41χρονος μαζί με τον 35χρονο, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και μέθοδο, μετέβησαν στο ίδιο κατάστημα και αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα υλικών εξοπλισμού αποθήκης και καταστήματος (ράφια, πλαίσια, καροτσάκια πελατών κ.α.), καθώς και σιδηροδοκούς οικοδομικών έργων, συνολικής αξίας (20.000) ευρώ.
Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα καθώς και τα δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.