25/4/13

Τον λήστεψαν στο δρόμο

 
Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου, μία υπόθεση ληστείας και πέντε περιπτώσεις κλοπών στο κέντρο της πόλης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τον τρέχοντα μήνα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία» και για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Ειδικότερα , πρώτες πρωινές ώρες χθες (24-04-2013) , στην περιοχή του κέντρου, εντοπιστήκαν από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι ανωτέρω να περιεργάζονταν σταθμευμένα οχήματα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
  • Ένα (1) κατσαβίδι ,
  • Τέσσερα (4) διαβατήρια ,
  • Μια (1) φωτογραφική μηχανή ,
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και
  • Το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την παραπάνω Υπηρεσία, οι συλληφθέντες:
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 23-04-2013, πλησίασαν 52χρονο ημεδαπό ο οποίος βρίσκονταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφά του.
Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 11-04-2013 έως 23-04-2013 διέπραξαν επιπλέον πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή του κέντρου, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και δημόσια έγγραφα των ιδιοκτητών.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.