5/4/13

Ο Ελληναράς σιγοντάριζε τους Νιγηριανούς


Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω διαδικτύου σε βάρος ενός ιδιώτη και μίας εταιρείας παροχής ιατρικού εξοπλισμού. Συνελήφθησαν ένας 68χρονος έλληνας  και ένας 53χρονος αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, ενώ αναζητείται και ένας 37χρονος αλλοδαπός, επίσης υπήκοος Νιγηρίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 53χρονος «αλίευε» χρήστες του διαδικτύου και παραποιώντας τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, τους εξαπατούσε με σκοπό να αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, την 1-4-2013, ο 68χρονος συνεργός του, επιχείρησε να πραγματοποιήσει ανάληψη του ποσού των 11.500 ευρώ, ποσό που προέρχονταν από την εξαπάτηση Σουηδού υπηκόου, από υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα. Το προαναφερόμενο ποσό επρόκειτο να το παραδώσει έναντι ανταλλάγματος στον 53χρονο συνεργό του.
Οι δύο δράστες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο είχαν νωρίτερα εξαπατήσει τους υπευθύνους εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού, αποσπώντας το ποσό των 29.900 ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές Η/Υ και δύο (2) πλαστά διαβατήρια Νιγηριανών Αρχών.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.