26/4/13

Πήγαιναν τριάδα ...

Τα ΙΧ των διακινητών
 
 
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και 31χρονος αλλοδαπός ως ηγετικό στέλεχος.

Συγκεκριμένα  αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και ήλεγξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο επί της Εγνατίας οδού, εντός του οποίου επέβαιναν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες και 26χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της οργάνωσης.

Από την αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, τα οποία έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν, το ένα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, πλησίον του κόμβου Μακρύγιαλου – Πιερίας και το άλλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Λαμίας και Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στα οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί διακινητές (2 άνδρες – 1 γυναίκα), ηλικίας 48, 37 και 37 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς και τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Αθήνα, ενώ ο 26χρονος θα λάμβανε για κάθε μη νόμιμο μετανάστη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ από τον 31χρονο αναζητηθέντα – ηγετικό στέλεχος.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών, μία συσκευή πλοήγησης (GPS) και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.