26/4/13

Έκαναν τον αλλοδαπό να τρέχει

Σύλληψη για ρατσιστική βία στη Ν. Σμύρνη

Συνελήφθη χθες (25-4-2013) το πρωί στη Νέα Σμύρνη 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απειλής, της εξύβρισης και της παράβασης των διατάξεων «περί όπλων» και «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις».
Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος από διμήνου περίπου, διέπραξε, μαζί με δύο συνεργούς του, τουλάχιστον (8) επιθέσεις με σωματική και ψυχολογική βία, χρησιμοποιώντας και αυτοσχέδια μεταλλική ράβδο, σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές, μικροπωλητή σε σηματοδότη, στη συμβολή των οδών Ν. Πλαστήρα και Κ. Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη, λόγω της εθνικής του καταγωγής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.