3/5/13

Έφυγαν 8.689


Ακόμη (815) αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το μήνα Μάρτιο

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 (8.689) αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (815) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Μάρτιο.

Ειδικότερα, (379) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (99 άτομα), το Πακιστάν (81 άτομα), το Ιράκ (40 άτομα), την Αλγερία (34 άτομα), τη Ρουμανία (16 άτομα) και το Μπαγκλαντές (13 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις «charter» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και πολίτες από την Τουρκία και F.Y.R.O.M. επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Μάρτιος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων (436) αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Με τις επιστροφές του μηνός Μαρτίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε (8.689) άτομα.


Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.