11/5/13

Αλβανικό χασίς και στην Κύπρο

Έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής
Σε πολύ λίγο όλα τα φωτογραφικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Εγκληματική οργάνωση με διασυνδέσεις σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και ιδιαίτερα κάνναβης εξαρθρώθηκε από το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΩΝ του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ την 09-05-2013. Συνελήφθησαν ένας Αλβανός υπήκοος 40 ετών κάτοικος Αθηνών εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος αναζητείτο βάσει ενταλμάτων για υποθέσεις ναρκωτικών από τις Αρχές της χώρας μας και της Ελβετίας, δύο Έλληνες υπήκοοι 49 και 44 ετών, ο πρώτος οινοποιός-κάτοικος Κορινθίας και ο δεύτερος ελεύθερος επαγγελματίας-κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας, ένας Κύπριος υπήκοος 45 ετών κάτοικος Ασπροπύργου ιδιοκτήτης χώρου στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ αναζητείται ένας Αλβανός υπήκοος 24 ετών κάτοικος Κορινθίας .

  Συγκεκριμένα  η Υπηρεσία μας κατέσχεσε :

Α) Την 08-03-2013 σε μεταφορική εταιρία στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ 67 κιλά και 835γρ. κάνναβης επιμελώς κρυμμένα σε ψυγείο οικιακής χρήσεως το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ιταλία.

Β) Τις απογευματινές  ώρες  της 09-05-2013, η Υπηρεσία μας με την συνδρομή λιμενικών της Δ/νσης Δίωξης Λαθρεμπορίου & Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, στο λιμένα του Λαυρίου κατασχέθηκαν  56 κιλά και 155 γρ. κάνναβης επίσης σε ψυγείο οικιακής χρήσεως το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Κύπρο.

Γ) Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας με την συναρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Αγ. Βασιλείου Κορινθίας κατασχέθηκαν επίσης 18 κιλά και 295 γρ. κάνναβης.

  Συνολικά κατασχέθηκαν 142 κιλά και 285γρ κάνναβης,  δύο (2) πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικωφ, τέσσερις (4) γεμιστήρες  και 192 σφαίρες για τα ανωτέρω όπλα, ένα (1) περίστροφο, δύο (2) μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο (2) όπλα χειρός τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο (2) οχήματα ΙΧΕ, δύο (2) οχήματα τύπου VAN, το χρηματικό ποσό των 3.950,00¤ καθώς και 11 κινητά τηλέφωνα.    

  Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και αποθήκευε τις ποσότητες κάνναβης σε οινοποιείο στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου Κορινθίας. Εκεί συσκεύαζε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ασκούς μεταφοράς οίνου και στην συνέχεια τις προωθούσε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οικοσκευές και με φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ερευνάται από την Υπηρεσία μας σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Διωκτικές Αρχές η συμμετοχή μελών του κυκλώματος και σε άλλες παράνομες πράξεις σε σχέση με κατασχέσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

   Σημαντικό ρόλο για τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης διαδραμάτισε η αρμόδια Δ/νση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.