11/5/13

Εκβιασμός δια της υιοθεσίας τέκνου

 
Συνελήφθη επίσης 45χρονος συνοδός του για “Απλή Συνέργεια σε Εκβίαση”

Κατασχέθηκαν 10.000 ευρώ από τη συναλλαγή μεταξύ του παθόντα και του κατηγορουμένου

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 56χρονος, σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης όπου διατηρεί την επαγγελματική του στέγη 44χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για “Εκβίαση”. Συνελήφθη επίσης 45χρονος άντρας που τον συνόδευε, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για “Απλή Συνέργεια σε Εκβίαση”.
Συγκεκριμένα , προχθες 09-05-2013, ο προαναφερόμενος 44χρονος  κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα αρχές Απριλίου 2013 έως και 09-05-2013, ο 56χρονος κατηγορούμενος, απαιτούσε εκβιαστικά και συστηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά, μετερχόμενος, τόσο ο ίδιος όσο και άγνωστο σε αυτόν άτομο, απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλοντα και της οικογένειάς του, σχετικά με υπόθεση υιοθεσίας στην οποία είχε το ρόλο του μεσολαβητή.
Ειδικότερα, ο 56χρονος άντρας, τον Μάιο του 2011, μεσολάβησε προκειμένου συγγενικό πρόσωπο του παθόντα να υιοθετήσει, νόμιμα, νεογέννητο τέκνο φιλικής του οικογένειας. Από τις αρχές Απριλίου όμως του τρέχοντος έτους, απαιτούσε εκβιαστικά μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα τα έδινε στη φυσική μητέρα του βρέφους, αλλά και μέρος αυτών θα κρατούσε ο ίδιος για τα υποτιθέμενα έξοδα που έκανε για την οικογένεια του ανήλικου τέκνου.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (10-05-2013), τόσο ο 56χρονος άντρας, όσο και 45χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε πλησίον της οικοδομής όπου στεγάζεται το γραφείο του καταγγέλλοντα και διαπιστώθηκε ότι αφού προσήλθε μαζί με τον κατηγορούμενο, στη συνέχεια περίμενε να τον παραλάβει.

Αναφέρεται επίσης ότι, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ παθόντα και κατηγορουμένου, ένα κινητό τηλέφωνο και ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, ιδιοκτησίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενημέρωσης και του θεάματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.