10/5/13

Τσιγγάνικη συμμορία στη Χαλκίδα

Με κατσαβίδι και ΤΟΥΟΤΑ
 
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή ένας 22χρονος ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις (3) ημεδαποί συνεργοί του, των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν
Εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου
Οι δράστες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις -90 .000- ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (09-05-2013) το πρωί στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, ένας 22χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται επίσης για ημεδαπούς ROMA , ηλικίας 28, 23 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με τον 22χρονο συλληφθέντα διέπραξαν το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον δέκα (10) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί οι τέσσερις δράστες, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία, ιδιοκτησίας 74χρονης ημεδαπής στη Νέα Λάμψακο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενεργώντας άμεσες και εκτεταμένες αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δράστων να κινείται στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Χαλκίδας.
Ο οδηγός αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, βγήκε σκόπιμα εκτός οδοστρώματος και συνέχισε να κινείται σε αγροτικές οδούς, όπου αιφνιδιαστικά στάθμευσε το όχημα και οι επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Ακολούθησε πεζή καταδίωξη σε παρακείμενους αγρούς, στο πλαίσιο της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο, που αντιστάθηκε για να αποφύγει την σύλληψή του.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζεύγη καλτσών, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να καλύπτουν τα ίχνη τους κατά την διάρρηξη των οικιών και μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην 74χρονη παθούσα.
Στο πλαίσιο της συστηματικής και μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα (10) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 22-02-2013 έως και 09-05-2013, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις (90.000) ευρώ.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 23χρονου δράστη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.