11/5/13

Όλοι στο κόλπο ...

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθη 53χρονος Βούλγαρος που διευκόλυνε και προσπάθησε να προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναν μη νόμιμο μετανάστη, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου
Κατασχέθηκαν ένα πλαστό Διαβατήριο, ένα αεροπορικό εισιτήριο και δυο κινητά τηλέφωνα
Συνελήφθησαν χθες (10-05-2013) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 53χρονος υπήκοος Βουλγαρίας καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα, o 53χρονος χθες το μεσημέρι μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου προκειμένου να εκδώσει κάρτα επιβίβασης στο όνομα του, την οποία στην συνέχεια θα παρέδιδε έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ στον 26χρονο, διευκολύνοντας τον να ταξιδέψει παράνομα για Βέλγιο.
Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροπορικό εισιτήριο και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πρόεκυψε ότι ο 53χρονος είχε έρθει σε επαφή με τον 26χρονο μέσω τρίτου προσώπου τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται και αναζητείται.
Ο 26χρονος, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και είχε ταξιδέψει χθες από τον Πειραιά στη Ρόδο, εντοπίστηκε στην Κρεμαστή και βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πλαστογραφημένο διαβατήριο Βουλγαρικών Αρχών με το οποίο τον είχε ήδη προμηθεύσει ο 53χρονος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.