3/5/13

Και με πιστόλι FN

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθη ημεδαπός και αλλοδαπός στη Ζάκυνθο για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν συσκευασίες με 90 γραμμάρια ηρωίνης και 260 γραμμάρια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα πιστόλι μάρκας FN μαζί με σιγαστήρα και γεμιστήρα
Συνελήφθησαν χθες (02.05.2013) το μεσημέρι στο Καλαμάκι Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, δύο 20χρονοι (ημεδαπός και υπήκοος Αλβανίας) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης και αγοροπωλησίας. ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Στο πλαίσιο επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε προσημειωμένο χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε αγοροπωλησία ηρωίνης, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολουθούν κανόνιζαν τηλεφωνικά την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών με τους πελάτες-χρήστες και στην συνέχεια τους καθοδηγούσαν σε συγκεκριμένα σημεία «καβάτζες» όπου είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 20χρονου ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 24 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 85 γραμμαρίων περίπου
  • δύο συσκευασίες με 260 γραμμάρια περίπου ακατέργαστης κάνναβης
  • μία ζυγαριά ακριβείας
  • ένα πιστόλι μάρκας FN 9 mm με σιγαστήρα, γεμιστήρα και τρία φυσίγγια
Οι δύο 20χρονοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.